Nagy dologra szántam el magam. Elárulom a titkaimat! Jól figyelj, többet nem mondom el! 🙂
Tulajdonképpen nem is olyan nagy dolog egy-egy recept, receptúra megszületése. Csak problémának kell lennie, amire ez a megoldás. Probléma meg mindig van. 🙂
Például:
Probléma 1.
Van túró.
Probléma 2.
Eddig ez önmagában nem is lenne olyan nagy probléma. DE, van annak a fránya túrónak egy lejárati ideje is ám! No, itt kezdődik az igazi probléma. Hogy az a bizonyos dátum itt van pillanatokon belül a nyakamon. Igen ám, de nem csak ez a probléma!
Probléma 3.
Ott van még a súlya is!
Négy fős családnak: egy tepsi sütihez kevés, túrós-csuszához kevés, palacsintához kevés, stb…
Akkor, most mi legyen?
Tanakodás
Gyorsan osztani-szorozni, vajon mit lehet kihozni ennyiből.
Ami legyen:
édes, de ne nagyon
laktató
több, mint desszert, inkább egy tartalmas leves utáni második
olyan, ami hamar elfogy, még a túró lejárati ideje előtt 🙂
hamar kész
ne kelljen vele sokat bíbelődni
és máskor is kérjék, hogy csináljak ilyen nagyon finomat 🙂
Megoldás
Hopp, meg is van!
Elő egy Napos Sütik sütemény alapport, az pont egy ebédre való mennyiség, a túró bele meg csak hab a tortán, pikk-pakk elkészül, nincs vele sok pancs. Szuper! Akkor melyik ízűt is bontsam ki?
Újabb probléma 1.
A dióst? -> Túróval? Nem hiszem, hogy jó ötlet lenne.
A mákost? -> Jajajj, elképzelni sem tudom túróval.
A kókuszost? -> Na ne! Nagyon nem passzol össze a két íz.
A joghurtos-kakaóst? -> No, azt már inkább, mint a többit. Gyerünk, hűtő kinyit, és …
Újabb probléma 2.
… akkor szembesülök vele, hogy a joghurtot valaki megette …
Nincs más hátra,
Újabb megoldás
új receptúrát kell hozzá megalkotni, amihez
nincs szükség joghurtra
meg olyan alapanyagokra, amik nincsenek itthon
feltehetően ízleni is fog mindenkinek
és ki is nézzen „valahogy”
Jelentem, megszületett!
A végeredmény, két változatban is:
Elkészítenéd a túrókrémet?
ITT a recept.
Megkóstolnád a kész sütit?
ITT lesz rá lehetőséged!
Érdekelnek a termékek?
ITT tudsz mazsolázni.
Szívesen olvasnál hetente a sütikről?
ITT tudsz feliratkozni a hírlevélre.
(A fenti bejegyzés megtalálható a Napos Sütik weboldalán változtatások nélkül ITT )