Nagy dologra szántam el magam. Elárulom a titkaimat! Jól figyelj, többet nem mondom el! 🙂
Tulajdonképpen nem is olyan nagy dolog egy-egy recept, receptúra megszületése. Csak problémának kell lennie, amire ez a megoldás. Probléma meg mindig van. 🙂
Például:
Probléma 1.
Van túró.
Probléma 2.
Eddig ez önmagában nem is lenne olyan nagy probléma. DE, van annak a fránya túrónak egy lejárati ideje is ám! No, itt kezdődik az igazi probléma. Hogy az a bizonyos dátum itt van pillanatokon belül a nyakamon. Igen ám, de nem csak ez a probléma!
Probléma 3.
Ott van még a súlya is!
Négy fős családnak: egy tepsi sütihez kevés, túrós-csuszához kevés, palacsintához kevés, stb…
Akkor, most mi legyen?
Tanakodás
Gyorsan osztani-szorozni, vajon mit lehet kihozni ennyiből.
Ami legyen:
-
édes, de ne nagyon
-
laktató
-
több, mint desszert, inkább egy tartalmas leves utáni második
-
olyan, ami hamar elfogy, még a túró lejárati ideje előtt 🙂
-
hamar kész
-
ne kelljen vele sokat bíbelődni
-
és máskor is kérjék, hogy csináljak ilyen nagyon finomat 🙂
Megoldás
Hopp, meg is van!
Elő egy Napos Sütik sütemény alapport, az pont egy ebédre való mennyiség, a túró bele meg csak hab a tortán, pikk-pakk elkészül, nincs vele sok pancs. Szuper! Akkor melyik ízűt is bontsam ki?
Újabb probléma 1.
-
A dióst? -> Túróval? Nem hiszem, hogy jó ötlet lenne.
-
A mákost? -> Jajajj, elképzelni sem tudom túróval.
-
A kókuszost? -> Na ne! Nagyon nem passzol össze a két íz.
-
A joghurtos-kakaóst? -> No, azt már inkább, mint a többit. Gyerünk, hűtő kinyit, és …
Újabb probléma 2.
… akkor szembesülök vele, hogy a joghurtot valaki megette …
Nincs más hátra,
Újabb megoldás
új receptúrát kell hozzá megalkotni, amihez
-
nincs szükség joghurtra
-
meg olyan alapanyagokra, amik nincsenek itthon
-
feltehetően ízleni is fog mindenkinek
-
és ki is nézzen „valahogy”
Jelentem, megszületett!
A végeredmény, két változatban is:
Elkészítenéd a túrókrémet?
ITT a recept.
Megkóstolnád a kész sütit?
ITT lesz rá lehetőséged!
Érdekelnek a termékek?
ITT tudsz mazsolázni.
Szívesen olvasnál hetente a sütikről?
ITT tudsz feliratkozni a hírlevélre.
(A fenti bejegyzés megtalálható a Napos Sütik weboldalán változtatások nélkül ITT )
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: